Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 martie 2013

Varza calita cu costita afumata si mamaliguta

Timp de preparare :  1 ora
6 portii


Ingrediente:
Pentru varza calita cu costita afumata:

1 varza murata
1 ceapa mare
1 legatura marar
piper macinat (optional)
500-600 g costita afumata de porc 
150 ml ulei de floarea soarelui
200 ml apa
cateva frunze de tarhon (optional)

Pentru  
1,5 l apa 
1 lingurita sare
500 g malai 

Mod de preparare varza calita cu costita :

Se pune uleiul intr-o cratita. 
Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata  o culoare aurie.
Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem  200ml apa si costita taiata in bucati mari  . Lasam cratita la cuptor 40 minute.Din 10 in 10 minute mai amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de cratita .Cand este aproape gata se pune mararul  ,apoi tarhonul ,care au fost spalate si tocate fin.Se mai lasa 5-10 minute in cuptor si varza calita este gata .

Mod de preparare mamaliguta:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. 
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Pofta buna va doresc!





Un comentariu:

  1. Cum sa ai vreun comm cand nu ai facilitat si abonarea la blogul tau , mai Krysty , mai :d Te rog sa te ocupi urgent de-asa ceva , k ? Ms frumos .

    RăspundețiȘtergere