Timp de preparare : 1 ora
6 portii
Ingrediente:
Pentru varza calita cu costita afumata:
1 varza murata
1 ceapa mare
1 legatura marar
piper macinat (optional)
500-600 g costita afumata de porc
150 ml ulei de floarea soarelui
200 ml apa
cateva frunze de tarhon (optional)
Pentru
1,5 l apa
1 lingurita sare
500 g malai
Mod de preparare varza calita cu costita :
Se pune uleiul intr-o cratita.
Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata o culoare aurie.
Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si costita taiata in bucati mari . Lasam cratita la cuptor 40 minute.Din 10 in 10 minute mai amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de cratita .Cand este aproape gata se pune mararul ,apoi tarhonul ,care au fost spalate si tocate fin.Se mai lasa 5-10 minute in cuptor si varza calita este gata .
Mod de preparare mamaliguta:
Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga.
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.
Pofta buna va doresc!
Cum sa ai vreun comm cand nu ai facilitat si abonarea la blogul tau , mai Krysty , mai :d Te rog sa te ocupi urgent de-asa ceva , k ? Ms frumos .
RăspundețiȘtergere